WAT MOET MIJN KIND DRAGEN NAAR DE TURNLES?

Bent u benieuwd welke outfit uw kind moet dragen naar de turnles?  Dit is leeftijdsafhankelijk maar de meeste meisjes zullen bijvoorbeeld een turnpakje dragen naar turnles. Een turnpakje lijkt op een badpak, maar het materiaal is dikker. We zullen in deze blog doornemen wat turnsters van elke leeftijd dragen.

De "juiste" turnkleding voor meisjes is een turnpakje, en de meeste meisjes in de gymzaal dragen dit dan ook. Turnpakjes worden aangeraden omdat ze nergens aan blijven haken en een volledig bewegingsbereik hebben. Jongere turners hebben meestal genoeg aan een gympakje. Oudere gymnasten dragen meestal een korte broek.


Wat moeten jonge beginnende gymnasten dragen naar de turnles?

Meisjes
Meisjes dragen meestal een turnpakje met hun haar in een paardenstaart. Ze kunnen hun haar in een paardenstaart, knot, vlecht of een ander kapsel dragen zodat niet in de weg zit.Jongens
Jongens kunnen een comfortabele korte broek en een T-shirt dragen naar de turnles. Vermijd kleding met drukknopen, ritsen of gespen die aan de toestellen kunnen blijven haken.

 

Welke kleding dragen tieners naar turnles?

Voor de meisjes is het turnpakje nog steeds het populairst, echter dan vaak wel met sportbeha eronder. Ook geven veel meiden, tijdens training, de voorkeur aan een turnshort over hun turnpakje zodat ze zich comfortabeler voelen en zich geen zorgen hoeven te maken dat hun ondergoed eruit hangt.

Ook is het niet toegelaten om sieraden anders dan oorbellen te dragen tijdens de turnles.

 


Personaliseer jouw eigen turnhipster met je initialen gedrukt in diamantjes!


Moet je ondergoed dragen onder je turnpakje?
Het dragen van ondergoed onder het turnpakje is een persoonlijke voorkeur. Als je graagvondergoed draagt, kun je het beste kiezen voor een slipje dat gemakkelijk onder de stof van het gympakje past. Bijvoorbeeld ondergoed met gladde randen, naadloos of een bikinibroekje.


Wat moeten jongens dragen naar de turnles?
Jongens dragen vaak een turnpak met bijpassende short zonder knopen, risten of drukknoppen, om nergens aan te blijven haken.We hopen dat dit alle vragen helpt ophelderen over wat je kind moet dragen naar de turnles. Bekijk ons gehele aanbod op de website en bij vragen horen wij het graag.